Rózsi szelet

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 18 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojássárgája
  • 2 dkg kakaópor
  • tejföl

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • sárgabaracklekvár

Tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • olvasztott csokoládé

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, és a tésztát három részre osztom. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport.

A két sárga lapot és a kakaósat is közepes méretű tepsiben kisütöm 180°C-on. Az alsó lap világos, erre sárgabaracklekvárt kenek, majd a barna lapot ráhelyezem.

A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet készítek, a kihűlt pudinggal összekeverem és a csokis lapra simítom. Erre jön a második világos lap és a gőz felett felvert tojásfehérje hab.