Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsaszín szelet recept

Rózsaszín szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    Tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csomag (120 g) puncs ízű pudingpor
    • 1 csomag (40 g) vaníliás pudingpor
    • 2 evőkanál liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 8 g sütőpor

    Krémhez:

    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 evőkanál liszt
    • 4 dl tej
    • 12 g vaníliás cukor
    • 1 evőkanál rumaroma

    Tetejére:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. Ezután óvatosan belekeverjük a pudingporokat, a lisztet és a sütőport, hogy a massza levegős maradjon.

    A tésztát sütőpapírral bélelt 25×35 cm-es tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on 25–30 percig sütjük. A kihűlt tésztát vízszintesen két lapra vágjuk.

    A krém elkészítése

    A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumaromát, és a keveréket hűtőbe tesszük.

    Közben a tojássárgákat a tejjel, a liszttel és a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Teljesen kihűtjük, majd a vajas krémmel simára keverjük, amíg egynemű, selymes állagú krémet kapunk.

    A krémet a két piskótalap közé kenjük, majd a süteményt a tetejével felfelé visszahelyezzük.

    A hab elkészítése

    A tojásfehérjéket a cukorral vízgőz felett kemény, fényes habbá verjük. Amikor kész, egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Díszíthetjük csokiforgáccsal, színes szórócukorral vagy finomra reszelt étcsokoládéval.

    A kész puncsszeletet néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

    Tipp

    Ha még kifejezettebb puncs ízt szeretnénk, a krémbe tehetünk egy kevés puncs aromát is. A habot akár konyhai lángszóróval is megpiríthatjuk, így különlegesebb, karamellás ízt kap.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek