Rózsaszín szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 3 csomag (120 g) puncs ízű pudingpor
  • 1 csomag (40 g) vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 8 g sütőpor

Krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 12 g vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rumaroma

Tetejére:

  • 3 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor

Elkészítése:

A tészta elkészítése

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. Ezután óvatosan belekeverjük a pudingporokat, a lisztet és a sütőport, hogy a massza levegős maradjon.

A tésztát sütőpapírral bélelt 25×35 cm-es tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on 25–30 percig sütjük. A kihűlt tésztát vízszintesen két lapra vágjuk.

A krém elkészítése

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumaromát, és a keveréket hűtőbe tesszük.

Közben a tojássárgákat a tejjel, a liszttel és a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Teljesen kihűtjük, majd a vajas krémmel simára keverjük, amíg egynemű, selymes állagú krémet kapunk.

A krémet a két piskótalap közé kenjük, majd a süteményt a tetejével felfelé visszahelyezzük.

A hab elkészítése

A tojásfehérjéket a cukorral vízgőz felett kemény, fényes habbá verjük. Amikor kész, egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Díszíthetjük csokiforgáccsal, színes szórócukorral vagy finomra reszelt étcsokoládéval.

A kész puncsszeletet néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

Tipp

Ha még kifejezettebb puncs ízt szeretnénk, a krémbe tehetünk egy kevés puncs aromát is. A habot akár konyhai lángszóróval is megpiríthatjuk, így különlegesebb, karamellás ízt kap.