Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Orchidea szelet recept

Orchidea szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 5 tojásfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg darált mák
    • 2 ek liszt
    • 1/2 sütőpor

    Krémhez:

    • 5 tojássárgája
    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg margarin
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej

    A 2. krémhez:

    • 2 dl habtejszín
    • 5 dkg csokoládé
    • 2 ek cukor
    • 1/2 dl langyos víz+ 1 csapott ek zselatin

    A tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé + 2 ek étolaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2 ek 100 %-os narancslé

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes sütőporos keveréket. 20*30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

    Az 1. krémhez a tojás sárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított margarint.

    A 2. krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá vejük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd a feloldott zselatint is. Jól kihabosítjuk.

    Összeállítás: a tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis habos krémet. A tortabevonót 2 ek olajjal felolvasztjuk vízgőz felett,3/4 részével bevonjuk.

    Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk.

    A porcukrot 1 ek gyümölcslével kikeverjük, addig keverjük míg a cukor felolvad és ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk vagy habzsákba töltve. A sárga részekre darálatlan mákot szórtam.

    Az orchidea szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 343 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 32 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek