Hozzávalók:
A tésztához:
Krémhez:
A 2. krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes sütőporos keveréket. 20*30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Az 1. krémhez a tojás sárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított margarint.
A 2. krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá vejük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd a feloldott zselatint is. Jól kihabosítjuk.
Összeállítás: a tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis habos krémet. A tortabevonót 2 ek olajjal felolvasztjuk vízgőz felett,3/4 részével bevonjuk.
Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk.
A porcukrot 1 ek gyümölcslével kikeverjük, addig keverjük míg a cukor felolvad és ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk vagy habzsákba töltve. A sárga részekre darálatlan mákot szórtam.