Orchidea szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált mák
  • 2 ek liszt
  • 1/2 sütőpor

Krémhez:

  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej

A 2. krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg csokoládé
  • 2 ek cukor
  • 1/2 dl langyos víz+ 1 csapott ek zselatin

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé + 2 ek étolaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek 100 %-os narancslé

Elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes sütőporos keveréket. 20*30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

Az 1. krémhez a tojás sárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított margarint.

A 2. krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá vejük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd a feloldott zselatint is. Jól kihabosítjuk.

Összeállítás: a tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis habos krémet. A tortabevonót 2 ek olajjal felolvasztjuk vízgőz felett,3/4 részével bevonjuk.

Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk.

A porcukrot 1 ek gyümölcslével kikeverjük, addig keverjük míg a cukor felolvad és ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk vagy habzsákba töltve. A sárga részekre darálatlan mákot szórtam.