Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mimóza szelet recept

Mimóza szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Lapokhoz:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 cs sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • fél citrom reszelt héja és leve
    • szükség szerint tejföl
    • csipet só

    Krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dl tej
    • 5 ek liszt
    • 1 citrom leve és reszelt héja

    Továbbá:

    • baracklekvár a lap kenéséhez

    A sütéshez:

    • nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve

    Elkészítése:

    Tészta:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk, egyenként tepsi méretre nyújtjuk és világosra sütjük 10-12 perc alatt.

    Krém:

    A krémhez a lisztet a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük. Felfőzzük sűrű péppé, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, majd a kihűlt péppel jól kikeverjük.

    A citrom levével és héjával ízesítjük és jól elkeverjük.

    Összeállítás:

    Az alsó lapra kenjük a citromos krém felét, rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, majd rákenjük a citromos krém másik felét. Befedjük a 4. lappal és hűtőbe tesszük.

    Másnap szeleteljük. Szeletelés előtt porcukorral meghintjük a sütemény tetejét.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá