Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes francia krémes recept

Mézes francia krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók
    A tésztához:

    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg margarin
    • 1 evőkanál méz
    • 1 kiskanál szódabikarbóna
    • 30 dkg liszt

    A krémhez:

    • 1 liter tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor

    A habhoz:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag habfixáló

    A mázhoz:

    • 15 dkg tortabevonó csokoládé
    • 2 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagait – a liszt kivételével – gőz felett habosra keverjük, majd belegyúrunk 30 dkg lisztet.

    Két lapot sütünk belőle egy 25×39 cm-es tepsi hátán.

    A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, a vaníliás cukorral, a liszttel, 3 tojás sárgával, majd még melegen belekeverjük a 3 tojás keményre vert habját. Ha kihűlt összekeverjük a porcukorral kihabosított vajjal.

    A habhoz a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval keményre verjük.

    A krémet és a habot a két lap közé töltjük, majd bevonjuk az olajjal, gőz felett megolvasztott tortabevonóval.
    A csokoládé mázon dermedés előtt bejelöljük a kockákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá