Mézes francia krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók
A tésztához:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg liszt

A krémhez:

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

A habhoz:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

A mázhoz:

  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A tészta alapanyagait – a liszt kivételével – gőz felett habosra keverjük, majd belegyúrunk 30 dkg lisztet.

Két lapot sütünk belőle egy 25×39 cm-es tepsi hátán.

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, a vaníliás cukorral, a liszttel, 3 tojás sárgával, majd még melegen belekeverjük a 3 tojás keményre vert habját. Ha kihűlt összekeverjük a porcukorral kihabosított vajjal.

A habhoz a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval keményre verjük.

A krémet és a habot a két lap közé töltjük, majd bevonjuk az olajjal, gőz felett megolvasztott tortabevonóval.
A csokoládé mázon dermedés előtt bejelöljük a kockákat.