Méteres kalács szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Sárga lap:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl langyos víz
- 25 dkg finomliszt
- 0,5 cs sütőpor
Kakaós lap:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl langyos víz
- 22 dkg finomliszt
- 3 dkg kakaópor
- 0,5 cs sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 cs puncs ízű pudingpor
- 1 üvegcse rumaroma
- 10 dkg cukor
- 15 dkg lágy vaj
Máz:
- 10 dkg étcsoki
- 1 dl habtejszín
Elkészítése:
Lapok:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral béleljük.
A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd jól összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport (a kakaós lapnál a kakaóport is) és kézi habverővel alaposan összeforgatjuk.
A kész masszát az előkészített tepsibe simítjuk és 15-20 perc alatt megsütjük.
A kész lapokat kihűtjük, majd 2-2 lapba vágjuk.
Krém:
A pudingporokat és a cukrot csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre felfőzzük. Tetejére folpackot teszünk és kihűtjük.
A kihűlt pudingot jól kihabosítjuk a vajjal és a rumaromával.
Összeállítás:
Az egyik kakaós lapot egy tálcára tesszük és megkenjük a krém harmadával, majd erre ráteszünk egy sárga lapot, újabb adag krémmel megkenjük, a másik kakaós lap jön, végül a maradék krém és egy sárga lappal zárjuk.
A mázhoz a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk (vagy ha van bevált csokimáz receptünk, akkor használhatjuk azt) és a sütire kenjük.
Miután a máz megdermedt szeleteljük a sütit.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »