Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-mézes krémes recept

Meggyes-mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    A mézes lapokhoz

    • 2 evőkanál kakaópor
    • 2 evőkanál méz
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
    • 50 dkg finomliszt
    • 1 dl tej
    • őrölt fahéj ízlés szerint

    A krémhez

    • 1 liter tej
    • 13 evőkanál búzadara (kb. 17 dkg)
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A töltéshez

    • 65 dkg meggylekvár

    A tetejére

    • porcukor

    Elkészítése:

    A kakaóport, a mézet, a tojásokat, a porcukrot, a margarint és a szódabikarbónát egy hőálló tálba tesszük, majd gőz fölött folyamatos keverés mellett felolvasztjuk. Amikor minden teljesen elolvadt, még kb. 5 percig főzzük. A tálat levesszük a gőzről, majd hozzáadjuk a lisztet, a fahéjat és a tejet, és egynemű tésztává gyúrjuk.

    A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket kb. 26 × 32 cm-es lapra nyújtjuk, villával megszurkáljuk, majd vékonyan megkenjük zsírral. A lapokat sütőpapíron, a tepsi hátoldalán, 180 °C-on néhány perc alatt megsütjük, majd teljesen kihűtjük.

    A krémhez a tejet felforraljuk, beleöntjük a búzadarát, és közepesen sűrű krémet főzünk belőle. Teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt grízzel alaposan összedolgozzuk.

    Az összeállításhoz az első lapra kenjük a krém felét, erre kerül a második lap. Ezt egyenletesen megkenjük a meggylekvárral, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Erre kenjük a maradék krémet, végül befedjük a negyedik lappal. A tetejét porcukorral megszórjuk.

    A süteményt pihentetjük, majd szeleteljük. A megadott méretben kb. 21 szelet lesz belőle.

    Tipp

    A mézes lapok másnapra puhulnak meg igazán, ezért érdemes a süteményt legalább egy éjszakát állni hagyni szeletelés előtt. Ha kevésbé édesen szeretnénk, savanykásabb meggylekvár is jól illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek