Hozzávalók
A mézes lapokhoz
A krémhez
A töltéshez
A tetejére
Elkészítése:
A kakaóport, a mézet, a tojásokat, a porcukrot, a margarint és a szódabikarbónát egy hőálló tálba tesszük, majd gőz fölött folyamatos keverés mellett felolvasztjuk. Amikor minden teljesen elolvadt, még kb. 5 percig főzzük. A tálat levesszük a gőzről, majd hozzáadjuk a lisztet, a fahéjat és a tejet, és egynemű tésztává gyúrjuk.
A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket kb. 26 × 32 cm-es lapra nyújtjuk, villával megszurkáljuk, majd vékonyan megkenjük zsírral. A lapokat sütőpapíron, a tepsi hátoldalán, 180 °C-on néhány perc alatt megsütjük, majd teljesen kihűtjük.
A krémhez a tejet felforraljuk, beleöntjük a búzadarát, és közepesen sűrű krémet főzünk belőle. Teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt grízzel alaposan összedolgozzuk.
Az összeállításhoz az első lapra kenjük a krém felét, erre kerül a második lap. Ezt egyenletesen megkenjük a meggylekvárral, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Erre kenjük a maradék krémet, végül befedjük a negyedik lappal. A tetejét porcukorral megszórjuk.
A süteményt pihentetjük, majd szeleteljük. A megadott méretben kb. 21 szelet lesz belőle.
A mézes lapok másnapra puhulnak meg igazán, ezért érdemes a süteményt legalább egy éjszakát állni hagyni szeletelés előtt. Ha kevésbé édesen szeretnénk, savanykásabb meggylekvár is jól illik hozzá.