Mákos-vaníliás kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Mákos lapokhoz:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 ek hideg víz
- 10 ek cukor
- 6 ek darált mák
- 6 ek darálatlan mák
- 6 ek liszt
Hablaphoz:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 ek cukor
- 5 ek liszt
- 3,5 ek olaj
A vanília krémhez:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 9 ek cukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 vanília rud kikapart belseje
- 700 ml tej
- 300 g vaj
Díszítéshez:
- 60-70 g fehèrcsokoládè forgács
Elkészítése:
4 tojás fehérjét felverjük 1 ek vízzel, egy csipet sóval és 5 ek cukorral cukorral kemény habbá. Ezután hozzáadunk 3-3-3 ek darált és darálatlan mákot, majd a lisztet.
Sűtőpapírral bélelt 25*37 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és elömelegitett sűtöben 180 fokon 10-12 perc alatt készre sűtjük.
A maradék alapanyagokból sütünk még egy mákos lapot.
A hablaphoz a tojások fehérjét felverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és ovatosan összekavarjuk, majd a lisztet is hozzászitáljuk.
Ugyanolyan módon, mint a mákos lapokat megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk, majd hazzáadjuk a pudingporokat és a vanília kikapart magjait, majd lassanként a tejet is. Sűrűre fözzűk, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük, majd óvatosan egy-egy kanálnyi pudingot adunk hozzá vigyázva, hogy a krém ne csapódjon ki, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A krémet három részre osztjuk. Jöhet az összeállítás: mákos ap, krém, hablap, krém, mákos lap, krém és a tetejére szórjuk a csokiforgácsot.