Mákos-vaníliás kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Mákos lapokhoz:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 2 ek hideg víz
- 10 ek cukor
- 6 ek darált mák
- 6 ek darálatlan mák
- 6 ek liszt
Hablaphoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 5 ek cukor
- 5 ek liszt
- 3,5 ek olaj
A vanília krémhez:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 9 ek cukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 vanília rud kikapart belseje
- 700 ml tej
- 300 g vaj
Díszítéshez:
- 60-70 g fehèrcsokoládè forgács
Elkészítése:
4 tojás fehérjét felverjük 1 ek vízzel, egy csipet sóval és 5 ek cukorral cukorral kemény habbá. Ezután hozzáadunk 3-3-3 ek darált és darálatlan mákot, majd a lisztet.
Sűtőpapírral bélelt 25*37 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és elömelegitett sűtöben 180 fokon 10-12 perc alatt készre sűtjük.
A maradék alapanyagokból sütünk még egy mákos lapot.
A hablaphoz a tojások fehérjét felverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és ovatosan összekavarjuk, majd a lisztet is hozzászitáljuk.
Ugyanolyan módon, mint a mákos lapokat megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk, majd hazzáadjuk a pudingporokat és a vanília kikapart magjait, majd lassanként a tejet is. Sűrűre fözzűk, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük, majd óvatosan egy-egy kanálnyi pudingot adunk hozzá vigyázva, hogy a krém ne csapódjon ki, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A krémet három részre osztjuk. Jöhet az összeállítás: mákos ap, krém, hablap, krém, mákos lap, krém és a tetejére szórjuk a csokiforgácsot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









