Mákos-vaníliás kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Mákos lapokhoz:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 ek hideg víz
- 10 ek cukor
- 6 ek darált mák
- 6 ek darálatlan mák
- 6 ek liszt
Hablaphoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 ek cukor
- 5 ek liszt
- 3,5 ek olaj
A vanília krémhez:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 9 ek cukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 vanília rud kikapart belseje
- 700 ml tej
- 300 g vaj
Díszítéshez:
- 60-70 g fehèrcsokoládè forgács
Elkészítése:
4 tojás fehérjét felverjük 1 ek vízzel, egy csipet sóval és 5 ek cukorral cukorral kemény habbá. Ezután hozzáadunk 3-3-3 ek darált és darálatlan mákot, majd a lisztet.
Sűtőpapírral bélelt 25*37 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és elömelegitett sűtöben 180 fokon 10-12 perc alatt készre sűtjük.
A maradék alapanyagokból sütünk még egy mákos lapot.
A hablaphoz a tojások fehérjét felverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és ovatosan összekavarjuk, majd a lisztet is hozzászitáljuk.
Ugyanolyan módon, mint a mákos lapokat megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk, majd hazzáadjuk a pudingporokat és a vanília kikapart magjait, majd lassanként a tejet is. Sűrűre fözzűk, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük, majd óvatosan egy-egy kanálnyi pudingot adunk hozzá vigyázva, hogy a krém ne csapódjon ki, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A krémet három részre osztjuk. Jöhet az összeállítás: mákos ap, krém, hablap, krém, mákos lap, krém és a tetejére szórjuk a csokiforgácsot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »