Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kinder pingui házilag recept

Kinder pingui házilag
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 16 dkg liszt
    • 1 csomagsütőpor
    • 15 dkg cukor
    • 3 dkg kakaó
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál víz

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 4 dl tejszín (cukrászhab)
    • 1 dkg zselatin
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 evőkanál porcukor

    Máz:

    • 10 dkg étcsokoládé (52%)
    • 10 dkg tejcsokoládé
    • 7 dkg margarin
    • 1 dl tej

    Díszítés:

    • 1 dl tejszín
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 dkg porcukor
    • cukorgyöngy, étcsoki

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét felverjük 8 dkg cukorral, a sárgáját másik tálkában krémesre keverjük 7 dkg cukorral és 3 evőkanál vízzel. Óvatosan, gépi habverő nélkül egybeforgatjuk az egészet.

    A lisztet, a kakaót és a sütőport jól összekeverjük, majd beleszitáljuk a tojásba. 26 cm-es tortaformában sütjük, sütőpapírt teszünk az aljába.  Előmelegített sütőben ( én gázsütőt használok) legmagasabb hőfokon sütjük. Én egy vékonyabb élű késsel szoktam ellenőrizni, meddig süssük, beleszúrom a közepébe, ha már nem ragadt rá a massza, akkor jó.) Kihűlés után félbevágjuk.

    A máz elkészítése:

    Lassan felmelegítjük a tejet, a margarint és a csokoládét beletesszük.Mikor besűrűsödött egy kicsit, levesszük, hűlni hagyjuk, addig elkészítjük a krémet.

    A krém elkészítése:

    A zselatint elkeverjük a tejjel, majd felmelegítjük majdnem forrásig. Teljesen lehűtjük, hogy kocsonyás állagú legyen. A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a zselatinos tejet. Rövid ideig még verjük, hogy jól elkeveredjen.

    Összeállítás:

    A tortaformába beletesszük a piskóta egyik felét, megkenjük a krémmel, majd 1 réteged locsolunk rá a mázból. Betesszük 5 percre a hűtőbe, majd jöhet rá a maradék krém, a piskóta és a tetejére a máz.. Hűtőbe tesszük és csak másnap vesszük le a tortakarikát. Tálcára helyezzük és díszítjük.

    Tipp:

    Tepsiben sütöttem, mert nem volt tortaformám, így is tökéletes lett!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá