Kinder pingui házilag recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 16 dkg liszt
- 1 csomagsütőpor
- 15 dkg cukor
- 3 dkg kakaó
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál víz
Krém:
- 3 dl tej
- 4 dl tejszín (cukrászhab)
- 1 dkg zselatin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
Máz:
- 10 dkg étcsokoládé (52%)
- 10 dkg tejcsokoládé
- 7 dkg margarin
- 1 dl tej
Díszítés:
- 1 dl tejszín
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg porcukor
- cukorgyöngy, étcsoki
Elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük 8 dkg cukorral, a sárgáját másik tálkában krémesre keverjük 7 dkg cukorral és 3 evőkanál vízzel. Óvatosan, gépi habverő nélkül egybeforgatjuk az egészet.
A lisztet, a kakaót és a sütőport jól összekeverjük, majd beleszitáljuk a tojásba. 26 cm-es tortaformában sütjük, sütőpapírt teszünk az aljába. Előmelegített sütőben ( én gázsütőt használok) legmagasabb hőfokon sütjük. Én egy vékonyabb élű késsel szoktam ellenőrizni, meddig süssük, beleszúrom a közepébe, ha már nem ragadt rá a massza, akkor jó.) Kihűlés után félbevágjuk.
A máz elkészítése:
Lassan felmelegítjük a tejet, a margarint és a csokoládét beletesszük.Mikor besűrűsödött egy kicsit, levesszük, hűlni hagyjuk, addig elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése:
A zselatint elkeverjük a tejjel, majd felmelegítjük majdnem forrásig. Teljesen lehűtjük, hogy kocsonyás állagú legyen. A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a zselatinos tejet. Rövid ideig még verjük, hogy jól elkeveredjen.
Összeállítás:
A tortaformába beletesszük a piskóta egyik felét, megkenjük a krémmel, majd 1 réteged locsolunk rá a mázból. Betesszük 5 percre a hűtőbe, majd jöhet rá a maradék krém, a piskóta és a tetejére a máz.. Hűtőbe tesszük és csak másnap vesszük le a tortakarikát. Tálcára helyezzük és díszítjük.
Tipp:
Tepsiben sütöttem, mert nem volt tortaformám, így is tökéletes lett!