Kincsesbánya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg porcukor
- 0,6 l tej
- 4 ek liszt
- 1 cs babapiskóta
- 3 dl fekete kávé
- rum ízlés szerint
- 1 kis üveg baracklekvár
Habhoz:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 9 ek cukor
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad.
Amikor kemény, beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit tovább verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és fakanállal óvatosan a habba keverjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük 180 fokon. Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük.
A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet.
A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk. Csokit is lehet reszelni a tetejére.