Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kincsesbánya recept

Kincsesbánya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg porcukor
    • 0,6 l tej
    • 4 ek liszt
    • 1 cs babapiskóta
    • 3 dl fekete kávé
    • rum ízlés szerint
    • 1 kis üveg baracklekvár

    Habhoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 9 ek cukor

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad.

    Amikor kemény, beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit tovább verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és fakanállal óvatosan a habba keverjük.

    Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük 180 fokon. Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük.

    A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük.

    A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet.

    A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk. Csokit is lehet reszelni a tetejére.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá