Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamelles sütemény recept

Karamelles sütemény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók
    Tésztához:

    • 9 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 ek víz
    • 9 ek liszt
    • 9 ek darált dió
    • 1/2 sütőpor

    A krémhez:

    • 7 dl tej
    • 2 tejszínes pudingpor
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg cukor

    A mázhoz:

    • fehér csokoládé,étcsokoládé

    Elkészítése:
    Lapok: 9 tojás fehérjét kemény habbá verjük 9 ek cukorral és 9 ek.vízzel (a cukrot és a vizet váltakozva adjuk a habhoz), majd belekeverjük a tojássárgákat, 9 ek lisztet és 9 ek darált diót.
    A masszát 3 részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. (Vagy 3 háromtojásos piskótát készítünk, külön-külön felverve.)
    Cukormáz: 30 dkg cukrot karamellizálunk és rákenjük két megsült és kihűlt lapra. (Ez a két lap lesz az alsó és a középső.)
    Krém: 7 dl tejet 2 cs tejszínes pudingporral sűrűre felfőzzük.
    25 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral és összevegyítjük a kihűlt pudinggal. A krémet rákenjük a két karamelles lapra, egymásra helyezzük őket, majd befedjük a harmadikkal. Egy vágódeszkára valami nehezéket helyezünk és ezzel kb 1 órán át préseljük a süteményt.
    Máz:olvasztott csokoládé.
    A krém megolvasztja a cukormázat, az pedig átitatja a piskótát. Nagyon finom sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá