Hozzávalók
Tésztához:
A krémhez:
A mázhoz:
Elkészítése:
Lapok: 9 tojás fehérjét kemény habbá verjük 9 ek cukorral és 9 ek.vízzel (a cukrot és a vizet váltakozva adjuk a habhoz), majd belekeverjük a tojássárgákat, 9 ek lisztet és 9 ek darált diót.
A masszát 3 részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. (Vagy 3 háromtojásos piskótát készítünk, külön-külön felverve.)
Cukormáz: 30 dkg cukrot karamellizálunk és rákenjük két megsült és kihűlt lapra. (Ez a két lap lesz az alsó és a középső.)
Krém: 7 dl tejet 2 cs tejszínes pudingporral sűrűre felfőzzük.
25 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral és összevegyítjük a kihűlt pudinggal. A krémet rákenjük a két karamelles lapra, egymásra helyezzük őket, majd befedjük a harmadikkal. Egy vágódeszkára valami nehezéket helyezünk és ezzel kb 1 órán át préseljük a süteményt.
Máz:olvasztott csokoládé.
A krém megolvasztja a cukormázat, az pedig átitatja a piskótát. Nagyon finom sütemény.