Isteni szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 30 dkg porcukor
- 10 ek forró víz
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 4 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 30 dkg porcukor
- 10 dkg csokoládé forgács
Elkészítés:
A tojás sárgákat a porcukorral és a vízzel kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és világosra sütjük.
A krémhez a tejben a lisztet csomómentesre keverjük és lassú tűznél sűrű péppé főzzük, tűzről levéve a diót és a kakaót hozzákeverjük és kihűtjük.A margarint a cukorral kihabosítjuk és a főzött krémmel összekeverjük, majd a tésztára simítjuk.
A tetejére a 6 tojásfehérjét a 30 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük és a krémre simítjuk.
Hűtőben dermedni hagyjuk.
Csokoládé forgáccsal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










