Isteni szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 30 dkg porcukor
- 10 ek forró víz
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 4 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg porcukor
- 10 dkg csokoládé
Elkészítés:
A tojás sárgákat a porcukorral és a vízzel kikeverjük,hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és világosra sütjük.
A krémhez a tejben a lisztet csomómentesre keverjük és lassú tűznél sűrű péppé főzzük,tűzről levéve a diót és a kakaót hozzákeverjük és kihűtjük.A margarint a cukorral kihabosítjuk és a főzött krémmel összekeverjük,majd a tésztára simítjuk.
A tetejére a 6 tojásfehérjét a 30 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük és a krémre simítjuk. A csokit felolvasztjuk és a habra rácsorgatjuk és egy villával megcifrázzuk. Hűtőben dermedni hagyjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.