Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos mámor recept

Habos mámor
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 26*32 cm-es tepsihez:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl cukor
    • csipet só
    • 4 dl finomliszt
    • 1/2 tk szódabikarbóna
    • 7 ek étolaj

    Krémhez:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 2 cs csokoládés puding
    • 30 dkg porcukor
    • 1,2 l tej
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 30 dkg vaj vagy margarin

    Tetejére:

    • 4 dl habtejszín
    • csokidara

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojás sárgáját elkeverjük az olajjal, aztán hozzáadjuk a habhoz és addig keverjük, amíg a habbal elkeveredik és ehhez kanalanként óvatosan beleadagoljuk a szódabikarbónás lisztet. A masszát a kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük /kb 20 perc/.

    A vaníliás és a csokis pudingot is elkészítjük 6-6 dl tejjel. A margarint vagy vajat kikeverjük a kétféle cukorral jó habosra, majd felét hozzádolgozzuk a kihűlt vaníliás, a másik felét a kihűlt csokis pudinghoz.

    Ha a piskóta kihűlt, késel kettévágjuk és az alsó lapot megkenjük a csokis pudinggal, majd rátesszük a másik lapot és ezt pedig a vaníliás pudinggal kenjük meg.

    A tejszínt keményre felverjük és a süti tetejére simítjuk, majd csokidarával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá