Habos mámor

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Habos mámor

Hozzávalók egy 26*32 cm-es tepsihez:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 2 dl cukor
  • csipet só
  • 4 dl finomliszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 7 ek étolaj

Krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 cs csokoládés puding
  • 30 dkg porcukor
  • 1,2 l tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 30 dkg vaj vagy margarin

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • csokidara

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojás sárgáját elkeverjük az olajjal, aztán hozzáadjuk a habhoz és addig keverjük, amíg a habbal elkeveredik és ehhez kanalanként óvatosan beleadagoljuk a szódabikarbónás lisztet. A masszát a kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük /kb 20 perc/.

A vaníliás és a csokis pudingot is elkészítjük 6-6 dl tejjel. A margarint vagy vajat kikeverjük a kétféle cukorral jó habosra, majd felét hozzádolgozzuk a kihűlt vaníliás, a másik felét a kihűlt csokis pudinghoz.

Ha a piskóta kihűlt, késel kettévágjuk és az alsó lapot megkenjük a csokis pudinggal, majd rátesszük a másik lapot és ezt pedig a vaníliás pudinggal kenjük meg.

A tejszínt keményre felverjük és a süti tetejére simítjuk, majd csokidarával díszítjük.