Gesztenyés mézes krémes recept

Hozzávalók:
A mézes laphoz:
- 15 dkg porcukor
- 1 púpos ek kakaó
- 5 dkg vaj
- 2 ek méz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg liszt
- 1 csapott mk sütőpor
- 2 csapott mk szódabikarbóna
A krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 15 dkg cukor
- 20 dkg puha vaj/margarin
- 50 dkg gesztenyemassza
- 5 cl rum
- 5 dl habtejszín
- 1 csapott ek zselatin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gőz fölött kikeverem, majd belekeverem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát. 3 lapot sütök belőle.
A krémhez megfőzöm a pudingot a tejjel, majd a margarinos/vajas cukorral vegyítem. Belekeverem a gesztenyemasszát, rumot. A habtejszínt kemény habbá verem, és összekeverem a krémmel. Zselatint teszek bele, majd megtöltöm a lapokat. Tetejét csokimázzal díszítem.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »