Gesztenyés mézes krémes recept

Hozzávalók:
A mézes laphoz:
- 15 dkg porcukor
- 1 púpos ek kakaó
- 5 dkg vaj
- 2 ek méz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg liszt
- 1 csapott mk sütőpor
- 2 csapott mk szódabikarbóna
A krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 15 dkg cukor
- 20 dkg puha vaj/margarin
- 50 dkg gesztenyemassza
- 5 cl rum
- 5 dl habtejszín
- 1 csapott ek zselatin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gőz fölött kikeverem, majd belekeverem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát. 3 lapot sütök belőle.
A krémhez megfőzöm a pudingot a tejjel, majd a margarinos/vajas cukorral vegyítem. Belekeverem a gesztenyemasszát, rumot. A habtejszínt kemény habbá verem, és összekeverem a krémmel. Zselatint teszek bele, majd megtöltöm a lapokat. Tetejét csokimázzal díszítem.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »