Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyekrémes-mascarpónés süti recept

Gesztenyekrémes-mascarpónés süti
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 12,5 dkg mascarpone
    • 3-3,5 dl habtejszín
    • 1 csomag zselatinfix
    • nyírfacukor (ízlés szerint)
    • rumaroma
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál liszt
    • 3 evőkanál keserű kakaópor
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 evőkanál olaj
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • csipet só
    • étcsokoládé (a tetejére)

    Elkészítése:
    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 24 cm-es csatos tortaforma aljába vagy egy közepes tepsibe sütőpapírt vágunk, az oldalát vajjal vékonyak megkenjük, és liszttel kiszórjuk.

    A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A sárgákat a nyírfacukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a kakaóport és az olajat. A fehérjehabból egy kanálnyival jól összekeverjük, majd ezt a lazább krémet elkezdjük a többi habhoz csorgatni, lazán keverni, közben hozzászitáljuk a lisztet.

    Belesimítjuk a formába, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

    A mascarponét elkeverjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát. A tejszínt a zselatinfixxel kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a gesztenyés krémhez. A krémet a kihűlt piskótára simítjuk.

    A tetejét megszórjuk magas kakaótartalmú reszelt étcsokoládéval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá