Gesztenyekrémes-mascarpónés süti

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 3-3,5 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatinfix
  • nyírfacukor (ízlés szerint)
  • rumaroma
  • 6 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • étcsokoládé (a tetejére)

Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 24 cm-es csatos tortaforma aljába vagy egy közepes tepsibe sütőpapírt vágunk, az oldalát vajjal vékonyak megkenjük, és liszttel kiszórjuk.

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A sárgákat a nyírfacukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a kakaóport és az olajat. A fehérjehabból egy kanálnyival jól összekeverjük, majd ezt a lazább krémet elkezdjük a többi habhoz csorgatni, lazán keverni, közben hozzászitáljuk a lisztet.

Belesimítjuk a formába, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A mascarponét elkeverjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát. A tejszínt a zselatinfixxel kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a gesztenyés krémhez. A krémet a kihűlt piskótára simítjuk.

A tetejét megszórjuk magas kakaótartalmú reszelt étcsokoládéval.