Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 24 cm-es csatos tortaforma aljába vagy egy közepes tepsibe sütőpapírt vágunk, az oldalát vajjal vékonyak megkenjük, és liszttel kiszórjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A sárgákat a nyírfacukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a kakaóport és az olajat. A fehérjehabból egy kanálnyival jól összekeverjük, majd ezt a lazább krémet elkezdjük a többi habhoz csorgatni, lazán keverni, közben hozzászitáljuk a lisztet.
Belesimítjuk a formába, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A mascarponét elkeverjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát. A tejszínt a zselatinfixxel kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a gesztenyés krémhez. A krémet a kihűlt piskótára simítjuk.
A tetejét megszórjuk magas kakaótartalmú reszelt étcsokoládéval.