Fahéjas mézes szelet recept
Ők is elkészítették

A tésztához:
- 750 g liszt
- 12 g szódabikarbóna
- 3 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 125 g vaj
- 200 g méz
- 200 g cukor
- 8 g őrölt fahéj
- csipet só
Krémhez:
- 1,5 l tej
- 1 vaníliarúd
- 150 g búzadara
- 50 g liszt
- 50 g cukor
- 250 g vaj
- kb. 150 g porcukor
Tetejére:
- 250 g csokoládé
- kb. 3 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tésztához a mézet a vajjal és a cukorral megolvasztjuk, ezután a többi hozzávalót belekeverve összegyúrjuk.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tésztát három részre osztjuk és lisztezett deszkán vékony lapokat nyújtunk belőlük, amiket a nagy tepsink méretére szabunk.
A leeső széleket újra összegyúrjuk és kinyújtjuk egy negyedik lappá (ha nagyon kemény lenne, mikróban lágyítható a tészta)
A mézes lapokat a tepsi hátán (sütőpapíron) megsütjük, rácsra csúsztatva kihűtjük.
A krémhez a tejet a vaníliával felforraljuk, belekeverem a búzadarát, a lisztet és a cukrot, majd sűrűre főzzük.
Folpackkal lefedve hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, ezután hozzádolgozom a kihűlt és alaposan átkevert tejbegrízt is.
Három egyenlő részre osztjuk a krémet és rétegezzük a lapokkal.
Tetejét olvasztott csokival vonjuk be, majd egy éjszakai hűtést követően hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »