Fahéjas mézes szelet recept
Ők is elkészítették
A tésztához:
- 750 g liszt
- 12 g szódabikarbóna
- 3 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 125 g vaj
- 200 g méz
- 200 g cukor
- 8 g őrölt fahéj
- csipet só
Krémhez:
- 1,5 l tej
- 1 vaníliarúd
- 150 g búzadara
- 50 g liszt
- 50 g cukor
- 250 g vaj
- kb. 150 g porcukor
Tetejére:
- 250 g csokoládé
- kb. 3 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tésztához a mézet a vajjal és a cukorral megolvasztjuk, ezután a többi hozzávalót belekeverve összegyúrjuk.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tésztát három részre osztjuk és lisztezett deszkán vékony lapokat nyújtunk belőlük, amiket a nagy tepsink méretére szabunk.
A leeső széleket újra összegyúrjuk és kinyújtjuk egy negyedik lappá (ha nagyon kemény lenne, mikróban lágyítható a tészta)
A mézes lapokat a tepsi hátán (sütőpapíron) megsütjük, rácsra csúsztatva kihűtjük.
A krémhez a tejet a vaníliával felforraljuk, belekeverem a búzadarát, a lisztet és a cukrot, majd sűrűre főzzük.
Folpackkal lefedve hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, ezután hozzádolgozom a kihűlt és alaposan átkevert tejbegrízt is.
Három egyenlő részre osztjuk a krémet és rétegezzük a lapokkal.
Tetejét olvasztott csokival vonjuk be, majd egy éjszakai hűtést követően hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.