Brazil krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg darált dió
- 1 kk kakaópor
- 1 dl kávé
- 1 ek víz
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 mk sütőpor
- 20 dkg finomliszt
- továbbá 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 dl víz/tej
Tetejére:
- 5 dl habtejszín (növényi tejszín)
- 2 ek őrölt kávépor
- valamint csokireszelék
Elkészítése:
A tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab kivételével. Azt csak utána keverjük hozzá óvatosan fakanállal a masszához. Egy 35×27 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kikenjük vajjal. Ezután beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 18 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
Sütés után kivesszük a tepsiből a piskótát, lehúzzuk aljáról a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Majd visszatesszük a piskótát a tepsibe.
Közben elkészítjük a krémet: (Egy 5 literes edényben keverjük, hogy kényelmesen elférjen benne minden!) 2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízzel vagy tejjel + 5 dkg kristálycukorral csomómentesre! Majd 5 dl vízbe vagy tejbe beleöntjük a kikevert pudingot, és folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Ezután 6 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk.
Lassú tűzön hozzáadjuk a pudinghoz, és pár percig főzzük. Majd forrón rákenjük a tepsiben lévő piskótára és egyenesre simítjuk. 5 dl habtejszínt felverünk jó keményre. Keverés közben hozzáadunk 2 ek őrölt kávéport. Ezután a kihűlt krém tetejére kenjük, és egyenesre simítjuk. Tetejére csokireszeléket szórunk.
2-3 óra múlva szeletelhető!