Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bonbonmeggyes szelet recept

Bonbonmeggyes szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Tészta:

    • 5 dkg cukor
    • 2 evőkanál tejföl
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 5 dkg margarin
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 30 dkg liszt

    Piskóta:

    • 6 evőkanál liszt
    • 6 evőkanál cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Krém:

    • 1 üveg magozott meggy
    • 1 bonbonmeggy aroma
    • 20 dkg porcukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 5 dl tej
    • 25 dkg margarin

    (Én sehol sem kaptam bonbonmeggy aromát, így egy konyak aromát tettem bele, mivel csak azt kaptam, és a meggyhez illik is)

    Máz:

    • 20 dkg tortabevonó csokoládé
    • kevés étolaj

    Elkészítés:

    A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 35 x 27 cm-es tepsi hátán, kb. 10 perc alatt kész. A piskótát is megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt, a porcukorral kikevert margarint és az aromát hozzákeverjük, beletesszük a lecsepegtetett meggyet, és a felkockázott piskótát. A kész krémet betöltjük a két lap közé, majd bevonjuk a csokimázzal.
    Egy éjszakát puhulni hagyjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá