Bonbonmeggyes szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Tészta:

  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 30 dkg liszt

Piskóta:

  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krém:

  • 1 üveg magozott meggy
  • 1 bonbonmeggy aroma
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin

(Én sehol sem kaptam bonbonmeggy aromát, így egy konyak aromát tettem bele, mivel csak azt kaptam, és a meggyhez illik is)

Máz:

  • 20 dkg tortabevonó csokoládé
  • kevés étolaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 35 x 27 cm-es tepsi hátán, kb. 10 perc alatt kész. A piskótát is megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt, a porcukorral kikevert margarint és az aromát hozzákeverjük, beletesszük a lecsepegtetett meggyet, és a felkockázott piskótát. A kész krémet betöltjük a két lap közé, majd bevonjuk a csokimázzal.
Egy éjszakát puhulni hagyjuk.