Angelika álma recept

Tészta hozzávalók:
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
Krém hozzávalók:
- 1 liter tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
Tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- (opcionálisan: 1–2 evőkanál étolaj a csokoládé hígításához)
Elkészítés:
A tésztához a mézet és a vajat enyhén megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojást, a kakaóport, a porcukrot, a szódabikarbónát és a lisztet. Az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát letakarva pihentetjük 15–20 percig.
Ezután 4 egyenlő részre osztjuk, és mindegyik darabot téglalappá nyújtjuk – lehetőleg olyan hosszúra, amilyen a tepsink, a szélesség viszont nem gond, ha kicsit kisebb. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsin egyesével, 180 °C-ra előmelegített sütőben 8–10 perc alatt megsütjük. Amikor elkészültek, óvatosan rácsra csúsztatjuk őket, és teljesen kihűtjük.
A krémhez a pudingport simára keverjük a tejjel, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kész, lefedjük (például fóliával, hogy ne bőrösödjön), és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Közben a vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és egynemű krémmé dolgozzuk össze.
Összeállításkor egy tésztalapot teszünk az aljára, majd megkenjük a krém harmadával. Addig rétegezzük a lapokat és a krémet, amíg el nem fogynak, a legfelső réteg tészta legyen.
Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk. Ha túl sűrű, kevés étolajjal lazíthatjuk. A csokoládét egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején, majd lefedve hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
Másnap szeleteljük, és kínálhatjuk is – mennyeien puha, mégis karakteres sütemény, ünnepekre is tökéletes választás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »