Angelika álma

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Angelika álma

Tészta hozzávalók:

  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg finomliszt

Krém hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj

Tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • (opcionálisan: 1–2 evőkanál étolaj a csokoládé hígításához)

Elkészítés:

A tésztához a mézet és a vajat enyhén megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojást, a kakaóport, a porcukrot, a szódabikarbónát és a lisztet. Az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát letakarva pihentetjük 15–20 percig.

Ezután 4 egyenlő részre osztjuk, és mindegyik darabot téglalappá nyújtjuk – lehetőleg olyan hosszúra, amilyen a tepsink, a szélesség viszont nem gond, ha kicsit kisebb. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsin egyesével, 180 °C-ra előmelegített sütőben 8–10 perc alatt megsütjük. Amikor elkészültek, óvatosan rácsra csúsztatjuk őket, és teljesen kihűtjük.

A krémhez a pudingport simára keverjük a tejjel, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kész, lefedjük (például fóliával, hogy ne bőrösödjön), és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Közben a vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és egynemű krémmé dolgozzuk össze.

Összeállításkor egy tésztalapot teszünk az aljára, majd megkenjük a krém harmadával. Addig rétegezzük a lapokat és a krémet, amíg el nem fogynak, a legfelső réteg tészta legyen.

Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk. Ha túl sűrű, kevés étolajjal lazíthatjuk. A csokoládét egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején, majd lefedve hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.

Másnap szeleteljük, és kínálhatjuk is – mennyeien puha, mégis karakteres sütemény, ünnepekre is tökéletes választás.