Krémes mákos szelet recept

Hozzávalók egy 28*36 cm tepsihez:
Mákos lapok:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 ek kristálycukor
- 20 ek darált mák
- 8 ek finomliszt
Fehér lap:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek finomliszt
- 4,5 ek olaj
Krém:
- 16
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 10 ek kristálycukor
- 800 ml tej
- 1 üvegcse vaniliaaroma vagy 2 cs vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg margarin
Elkészítése:
A mákos laphoz 6 tojásfehérjét 6 ek cukorral keményre felverünk. 10 ek mákot 4 ek liszttel elkeverünk és apránként hozzákeverjük a tojáshabhoz. 170 fokon tűpróbáig sütjük a sütőpapíros tepsiben. A másik mákos lapot ugyanígy készítjük el.
A fehér laphoz a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd alacsony fokozaton, kanalanként beledolgozzuk az olajat, végül, több részletben a lisztet. 170 fokon ezt is tűpróbáig sütjük (kb 15-17 perc), majd kihűtjük.
A krémhez a tojássárgákat, cukrot és a pudingport kevés tejjel kikeeverjük csomómentesre, majd folyamatos keverés mellett a többi tejjel felöntjük. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve vaníliaaromával és vínliás cukorral ízesítjük, majd folpackkal letakarva kihűtjük.
A puha margarint kihabosítjuk és kanalanként a sárga krémhez adjuk. 3 részre osztjuk a krémet.
Megtöltjük a lapokat: alsó lap, krém, fehér lap, krém, mákos lap és tetejére is krém kerül, amit olvasztott fehércsokival bevonunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »