Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes mákos szelet recept

Krémes mákos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
25 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 28*36 cm tepsihez:
    Mákos lapok:

    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 12 ek kristálycukor
    • 20 ek darált mák
    • 8 ek finomliszt

    Fehér lap:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 ek kristálycukor
    • 6 ek finomliszt
    • 4,5 ek olaj

    Krém:

    • 16  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 10 ek kristálycukor
    • 800 ml tej
    • 1 üvegcse vaniliaaroma vagy 2 cs vaníliás cukor
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 30 dkg margarin

    Elkészítése:

    A mákos laphoz 6 tojásfehérjét 6 ek cukorral keményre felverünk. 10 ek mákot 4 ek liszttel elkeverünk és apránként hozzákeverjük a tojáshabhoz. 170 fokon tűpróbáig sütjük a sütőpapíros tepsiben. A másik mákos lapot ugyanígy készítjük el.

    A fehér laphoz a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd alacsony fokozaton, kanalanként beledolgozzuk az olajat, végül, több részletben a lisztet. 170 fokon ezt is tűpróbáig sütjük (kb 15-17 perc), majd kihűtjük.

    A krémhez a tojássárgákat, cukrot és a pudingport kevés tejjel kikeeverjük csomómentesre, majd folyamatos keverés mellett a többi tejjel felöntjük. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve vaníliaaromával és vínliás cukorral ízesítjük, majd folpackkal letakarva kihűtjük.

    A puha margarint kihabosítjuk és kanalanként a sárga krémhez adjuk. 3 részre osztjuk a krémet.
    Megtöltjük a lapokat: alsó lap, krém, fehér lap, krém, mákos lap és tetejére is krém kerül, amit olvasztott fehércsokival bevonunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá