Krémes mákos szelet recept

Hozzávalók egy 28*36 cm tepsihez:
Mákos lapok:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 ek kristálycukor
- 20 ek darált mák
- 8 ek finomliszt
Fehér lap:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek finomliszt
- 4,5 ek olaj
Krém:
- 16
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 10 ek kristálycukor
- 800 ml tej
- 1 üvegcse vaniliaaroma vagy 2 cs vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg margarin
Elkészítése:
A mákos laphoz 6 tojásfehérjét 6 ek cukorral keményre felverünk. 10 ek mákot 4 ek liszttel elkeverünk és apránként hozzákeverjük a tojáshabhoz. 170 fokon tűpróbáig sütjük a sütőpapíros tepsiben. A másik mákos lapot ugyanígy készítjük el.
A fehér laphoz a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd alacsony fokozaton, kanalanként beledolgozzuk az olajat, végül, több részletben a lisztet. 170 fokon ezt is tűpróbáig sütjük (kb 15-17 perc), majd kihűtjük.
A krémhez a tojássárgákat, cukrot és a pudingport kevés tejjel kikeeverjük csomómentesre, majd folyamatos keverés mellett a többi tejjel felöntjük. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve vaníliaaromával és vínliás cukorral ízesítjük, majd folpackkal letakarva kihűtjük.
A puha margarint kihabosítjuk és kanalanként a sárga krémhez adjuk. 3 részre osztjuk a krémet.
Megtöltjük a lapokat: alsó lap, krém, fehér lap, krém, mákos lap és tetejére is krém kerül, amit olvasztott fehércsokival bevonunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »