Krémes, cseresznyés sütemény recept

Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 35 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 tasak sütőpor
- 30 dkg cseresznye magozva
A krémhez:
- 3 dl tej
- 40 g vaníliás pudingpor
- 2 dl habtejszín
- 3 evőkanál cukor
- 1 tk vaníliaaroma
A tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 5 dkg csokiforgács
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral felverjük, amikor már krémessé válik, hozzáadjuk a tejet és az étolajat is. Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük.
A tésztát kettőbe osztjuk, az egyik adagba belekeverjük a kakaóport.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fehér tésztát, erre kerül a kakaós.
A cseresznyét lecsöpögtetjük és eloszlatjuk a sütemény tetején, kicsit bele is nyomkodjuk, majd 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
A tejet, a cukrot és a pudingport egy edénybe öntjük és a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd kihűtjük. A habot felverjük és mikor a puding kihűlt, hozzáadjuk.
A megsült piskóta tetején eloszlatjuk egyenletesen a krémet és hűtőbe tesszük 15 percre.
A csokoládét felolvasztjuk és a habot is felverjük, a kihűtött csokoládét belekeverjük és óvatosan elkenjük a krém tetején.
Csokoládéreszelékkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »