Krémes, cseresznyés sütemény recept
Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 35 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 tasak sütőpor
- 30 dkg cseresznye magozva
A krémhez:
- 3 dl tej
- 40 g vaníliás pudingpor
- 2 dl habtejszín
- 3 evőkanál cukor
- 1 tk vaníliaaroma
A tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 5 dkg csokiforgács
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral felverjük, amikor már krémessé válik, hozzáadjuk a tejet és az étolajat is. Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük.
A tésztát kettőbe osztjuk, az egyik adagba belekeverjük a kakaóport.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fehér tésztát, erre kerül a kakaós.
A cseresznyét lecsöpögtetjük és eloszlatjuk a sütemény tetején, kicsit bele is nyomkodjuk, majd 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
A tejet, a cukrot és a pudingport egy edénybe öntjük és a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd kihűtjük. A habot felverjük és mikor a puding kihűlt, hozzáadjuk.
A megsült piskóta tetején eloszlatjuk egyenletesen a krémet és hűtőbe tesszük 15 percre.
A csokoládét felolvasztjuk és a habot is felverjük, a kihűtött csokoládét belekeverjük és óvatosan elkenjük a krém tetején.
Csokoládéreszelékkel díszítjük.