Kossuth kifli recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- késhegynyi sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 10-15 dkg apróra vágott dió
Elkészítése:
A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros-tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön.
Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan elkeverjük.
Sütőpapírral kibélelt, 20*30 cm-as tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.
180 fokra előmelegített sütőben halvány pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.
Egyszerű, finom és gyors.
Tipp:
Ezt a sütit én dupla adagból készítettem egy 30×35 cm-es tepsiben. Több napig eláll, a tetejére lehet mást is tenni, nem fog lesüllyedni a tészta aljára. Egyszerű, olcsó és finom süti a diós sütik kedvelőinek.