Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kossuth kifli recept

Kossuth kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

    Tésztához:

    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 20 dkg finomliszt
    • 20 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • késhegynyi sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 cs vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 10-15 dkg apróra vágott dió

    Elkészítése:

    A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is.

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros-tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön.

    Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan elkeverjük.

    Sütőpapírral kibélelt, 20*30 cm-as tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.

    180 fokra előmelegített sütőben halvány pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.

    Egyszerű, finom és gyors.

    Tipp:

    Ezt a sütit én dupla adagból készítettem egy 30×35 cm-es tepsiben. Több napig eláll, a tetejére lehet mást is tenni, nem fog lesüllyedni a tészta aljára. Egyszerű, olcsó és finom süti a diós sütik kedvelőinek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá