Kossuth kifli recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- késhegynyi sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 10-15 dkg apróra vágott dió
Elkészítése:
A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros-tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön.
Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan elkeverjük.
Sütőpapírral kibélelt, 20*30 cm-as tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.
180 fokra előmelegített sütőben halvány pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.
Egyszerű, finom és gyors.
Tipp:
Ezt a sütit én dupla adagból készítettem egy 30×35 cm-es tepsiben. Több napig eláll, a tetejére lehet mást is tenni, nem fog lesüllyedni a tészta aljára. Egyszerű, olcsó és finom süti a diós sütik kedvelőinek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »