Kossuth kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

Tésztához:

  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • késhegynyi sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs vaníliás cukor

Tetejére:

  • 10-15 dkg apróra vágott dió

Elkészítése:

A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros-tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön.

Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan elkeverjük.

Sütőpapírral kibélelt, 20*30 cm-as tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.

180 fokra előmelegített sütőben halvány pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.

Egyszerű, finom és gyors.

Tipp:

Ezt a sütit én dupla adagból készítettem egy 30×35 cm-es tepsiben. Több napig eláll, a tetejére lehet mást is tenni, nem fog lesüllyedni a tészta aljára. Egyszerű, olcsó és finom süti a diós sütik kedvelőinek.