Körtés krémes sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A krémhez:
- 2 ek cukor
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 250 ml habtejszín
A tésztához:
- 60 ml tej
- 3 dkg kakaópor
- 7 g sütőpor
- 19 dkg finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 ml rumaroma
- só 1 csipetnyi
- 19 dkg cukor
- 19 dkg vaj
- 4 körte
- 1 ek citromlé
A megsült sütemény lekenéséhez:
- 3 ek szilvalekvár
A tetejére:
- 2 ek szilvalekvár
- 5 dkg csokoládé
- 30 ml víz
- 1 ek zselatin
- 2 ek grillázs aprítva
Elkészítése:
A körtéket meghámozzuk, negyedekbe vágjuk és a magházát eltávolítjuk. A körteszeleteket citromlével meglocsoljuk.
A vajat, a cukrot, a sóval és a rumaromával kikeverjük. A tojásokat egyenként beleverjük. A lisztet a sütőport és a kakaót elkeverjük és a tejjel együtt a masszába keverjük.
Egy mélyebb, sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenjük a tésztát, elsimítjuk és a körte darabokat elrendezzük rajta és a 180 fokra melegített sütőben megsütjük 30 perc alatt.
A tejből a szokásos módon sűrű vaníliás krémet készítünk a cukorral és a pudingporral. Amikor a puding kihűlt, még egyszer alaposan megkeverjük.
A tejszínt keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk.
A kihűlt süteményt lekvárral megkenjük. A krémet a körtés süteményen szétterítjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
A lekvárt felforrósítjuk, a csokoládét beletördeljük. A vízben a zselatint felodjuk és hozzákeverjük.
Kissé hűtjük, majd habzsákba töltve csíkokat húzunk a krém tetejére.
fél marék diót 2 ek kristálycukron karamellizálunk. Zsírral kent tányérra öntjük. Amikor kihűlt aprító gépben összezúzzuk. Ezzel a grillázzsal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









