Körtés krémes sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A krémhez:
- 2 ek cukor
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 250 ml habtejszín
A tésztához:
- 60 ml tej
- 3 dkg kakaópor
- 7 g sütőpor
- 19 dkg finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 ml rumaroma
- só 1 csipetnyi
- 19 dkg cukor
- 19 dkg vaj
- 4 körte
- 1 ek citromlé
A megsült sütemény lekenéséhez:
- 3 ek szilvalekvár
A tetejére:
- 2 ek szilvalekvár
- 5 dkg csokoládé
- 30 ml víz
- 1 ek zselatin
- 2 ek grillázs aprítva
Elkészítése:
A körtéket meghámozzuk, negyedekbe vágjuk és a magházát eltávolítjuk. A körteszeleteket citromlével meglocsoljuk.
A vajat, a cukrot, a sóval és a rumaromával kikeverjük. A tojásokat egyenként beleverjük. A lisztet a sütőport és a kakaót elkeverjük és a tejjel együtt a masszába keverjük.
Egy mélyebb, sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenjük a tésztát, elsimítjuk és a körte darabokat elrendezzük rajta és a 180 fokra melegített sütőben megsütjük 30 perc alatt.
A tejből a szokásos módon sűrű vaníliás krémet készítünk a cukorral és a pudingporral. Amikor a puding kihűlt, még egyszer alaposan megkeverjük.
A tejszínt keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk.
A kihűlt süteményt lekvárral megkenjük. A krémet a körtés süteményen szétterítjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
A lekvárt felforrósítjuk, a csokoládét beletördeljük. A vízben a zselatint felodjuk és hozzákeverjük.
Kissé hűtjük, majd habzsákba töltve csíkokat húzunk a krém tetejére.
fél marék diót 2 ek kristálycukron karamellizálunk. Zsírral kent tányérra öntjük. Amikor kihűlt aprító gépben összezúzzuk. Ezzel a grillázzsal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »