Kókuszpetty süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál víz
Pettyek:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- 3 evőkanál liszt
Krém:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 6 evőkanál porcukor
Máz:
- 1 tábla ét vagy tejcsoki
- 4 evőkanál olaj
Elkészítése:
Tészta:
A tésztához 4 tojásfehérjét habbá verünk. Összekeverjük a 4 tojássárgáját, 2 evőkanál vizet, a 2 evőkanál kakaót, 6 evőkanál lisztet, és a sütőport.
A habhoz hozzávegyítjük apránként a tojásos-lisztes masszát, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába öntjük.
A pettyekhez 4 tojásfehérjét felverünk 4 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és 3 evőkanál lisztet.
Ebből a kakaós piskótára sűrűn csomókat rakunk, és így sütjük meg 180 °C-ra előmelegített sütőben (kb. 15-20 perc).
Krém:
A krémhez 4 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral, 3 evőkanál liszttel és 3 dl tejjel megfőzünk. Kihűtjük, majd hozzáadjuk az alaposan kikevert vajkrémhez (25 dkg margarin 6 evőkanál porcukorral jó habosra kikavarva).
Az így elkészült krémet a süti tetejére simítjuk, majd gőz fölött felolvasztott csokoládé és olaj keverékével bevonjuk. Jó sütizést!
Tipp:
Aszalt vörös áfonyával díszítettem a tortát. Nemcsak mutatós, de fanyar ízvilága kiválóan passzol az édes krémhez.