Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszpetty süti recept

Kókuszpetty süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Kakaós piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál víz

    Pettyek:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál kókuszreszelék
    • 3 evőkanál liszt

    Krém:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 evőkanál cukor
    • 3 evőkanál liszt
    • 3 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 6 evőkanál porcukor

    Máz:

    • 1 tábla ét vagy tejcsoki
    • 4 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tésztához 4 tojásfehérjét habbá verünk. Összekeverjük a 4 tojássárgáját, 2 evőkanál vizet, a 2 evőkanál kakaót, 6 evőkanál lisztet, és a sütőport.

    A habhoz hozzávegyítjük apránként a tojásos-lisztes masszát, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába öntjük.

    A pettyekhez 4 tojásfehérjét felverünk 4 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és 3 evőkanál lisztet.

    Ebből a kakaós piskótára sűrűn csomókat rakunk, és így sütjük meg 180 °C-ra előmelegített sütőben (kb. 15-20 perc).

    Krém:

    A krémhez 4 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral, 3 evőkanál liszttel és 3 dl tejjel megfőzünk. Kihűtjük, majd hozzáadjuk az alaposan kikevert vajkrémhez (25 dkg margarin 6 evőkanál porcukorral jó habosra kikavarva).

    Az így elkészült krémet a süti tetejére simítjuk, majd gőz fölött felolvasztott csokoládé és olaj keverékével bevonjuk. Jó sütizést!

    Tipp:

    Aszalt vörös áfonyával díszítettem a tortát. Nemcsak mutatós, de fanyar ízvilága kiválóan passzol az édes krémhez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá