Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
Pettyek:
Krém:
Máz:
Elkészítése:
A tésztához 4 tojásfehérjét habbá verünk. Összekeverjük a 4 tojássárgáját, 2 evőkanál vizet, a 2 evőkanál kakaót, 6 evőkanál lisztet, és a sütőport.
A habhoz hozzávegyítjük apránként a tojásos-lisztes masszát, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába öntjük.
A pettyekhez 4 tojásfehérjét felverünk 4 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és 3 evőkanál lisztet.
Ebből a kakaós piskótára sűrűn csomókat rakunk, és így sütjük meg 180 °C-ra előmelegített sütőben (kb. 15-20 perc).
A krémhez 4 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral, 3 evőkanál liszttel és 3 dl tejjel megfőzünk. Kihűtjük, majd hozzáadjuk az alaposan kikevert vajkrémhez (25 dkg margarin 6 evőkanál porcukorral jó habosra kikavarva).
Az így elkészült krémet a süti tetejére simítjuk, majd gőz fölött felolvasztott csokoládé és olaj keverékével bevonjuk. Jó sütizést!
Aszalt vörös áfonyával díszítettem a tortát. Nemcsak mutatós, de fanyar ízvilága kiválóan passzol az édes krémhez.