Kókuszpetty süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Kakaós piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál víz

Pettyek:

  • 4 tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 3 evőkanál liszt

Krém:

  • 4 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 6 evőkanál porcukor

Máz:

  • 1 tábla ét vagy tejcsoki
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítése:

Tészta:

A tésztához 4 tojásfehérjét habbá verünk. Összekeverjük a 4 tojássárgáját, 2 evőkanál vizet, a 2 evőkanál kakaót, 6 evőkanál lisztet, és a sütőport.

A habhoz hozzávegyítjük apránként a tojásos-lisztes masszát, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába öntjük.

A pettyekhez 4 tojásfehérjét felverünk 4 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és 3 evőkanál lisztet.

Ebből a kakaós piskótára sűrűn csomókat rakunk, és így sütjük meg 180 °C-ra előmelegített sütőben (kb. 15-20 perc).

Krém:

A krémhez 4 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral, 3 evőkanál liszttel és 3 dl tejjel megfőzünk. Kihűtjük, majd hozzáadjuk az alaposan kikevert vajkrémhez (25 dkg margarin 6 evőkanál porcukorral jó habosra kikavarva).

Az így elkészült krémet a süti tetejére simítjuk, majd gőz fölött felolvasztott csokoládé és olaj keverékével bevonjuk. Jó sütizést!

Tipp:

Aszalt vörös áfonyával díszítettem a tortát. Nemcsak mutatós, de fanyar ízvilága kiválóan passzol az édes krémhez.