Kókuszos zabkeksz recept

Hozzávalók:
- 75 g vaj
- 1+1 ek barna cukor
- 4 ek meleg víz
- fél mk sütőpor
- 6 dkg zabpehely
- 6 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 75 g kókuszreszelék
Elkészítése:
A zabpelyhet, a lisztet, a sütőport, 1 ek barna cukrot egy keverőtálba szórom.
A vajat a 1 ek barna cukorral és a vízzel felolvasztom. A száraz hozzávalókhoz öntöm a kókuszreszelékkel együtt. Átgyúrom és 10 percig állni hagyom.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A masszából diónyi golyókat formálok, amiket nagyjából 3-4 mm vastagra lapítok. Érdemes ezt a műveletet nedves kézzel végezni, mert a tészta eléggé ragad. A széleit picit benyomkodom, hogy szép kerek formájuk legyen.
180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sülnek.
Kellemes ropogtatást!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »