Kókuszos tekercsek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- csipet só
- 2 dkg élesztő (nálam saját készítésű kovász, bolti élesztő nélkül)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 kis pohár tejföl (130 g)
A habhoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 35 dkg porcukor
- csipet só
- 1 ek kukorica keményítő
- 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát dagasztunk, majd letakarva kelesztjük 30 percet.
Közben elkészítjük a habot. A fehérjéket a sóval, citromlével és a porcukorral kemény habbá verjük. A végén belekeverjük a keményítőt, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
A megkelt tésztát kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és egyenletesen rákenjük a habot és feltekerjük. Kb 2-2,5 ujjnyi vastagra szeleteljük.
A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól távolabb. Újabb 30 percig pihentetjük.
Közben a sütőt 170 fokra előmelegítjük. A megkelt csigákat kb 34-40 percig sütjük.
Reggeli kávéhoz, teához kiváló!
Tipp:
Régi, több, mint 40 éves recept. Szeretem, mert sokáig friss marad. Dióval is készíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »










