Kozák sapka, vagy hólabda recept
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek forró víz
- 40 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 2 ek holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor (12 gr)
Krémhez:
- 7,5 dl tej
- 7,5 púpozott ek liszt
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg vaj
- 1 evőkanál rum
Továbbá:
- 10 dkg kókuszreszelék( a forgatáshoz)
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a meleg vizet, majd alaposan összekeverjük. Ehhez a masszához adjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 25×35 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. A piskótát kihűtjük, majd keresztben kettévágjuk, hogy két egyforma vastagságú lapot kapjunk. Az így kapott lapokból 5 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki.
A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat a cukorral és rummal habosra keverjük, majd a kihűlt lisztes masszával összedolgozzuk.
A kiszaggatott piskótaköröket összepárosítjuk. Egyik darabot megkenünk a krémmel, ráhelyezünk egy másik kört, és az oldalát is vékonyan bevonjuk. A bevont oldalakat kókuszreszelékbe forgatjuk. Ügyeljünk arra, hogy a piskótapárok tetejére a lapok sütési alja kerüljön, mert az egyenesebb és simább felületet ad.
A tetejére gőz fölött olvasztott csokoládéból és kevés olajból készült csokimázat kenünk. Ha inkább hólabdát készítünk, a tetejét is krémmel vonjuk be, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. A krém eloszlatásához kanál hátát használjuk, hogy elkerüljük az ujjlenyomatokat.
A maradék piskótát és krémet érdemes összegyúrni, majd golyókat formázni belőlük. A golyókat kókuszreszelékbe forgatva külön is tálalhatjuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









