Kozák sapka, vagy hólabda recept

Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek forró víz
- 40 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 2 ek holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor (12 gr)
Krémhez:
- 7,5 dl tej
- 7,5 púpozott ek liszt
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg vaj
- 1 evőkanál rum
Továbbá:
- 10 dkg kókuszreszelék( a forgatáshoz)
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a meleg vizet, majd alaposan összekeverjük. Ehhez a masszához adjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 25×35 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. A piskótát kihűtjük, majd keresztben kettévágjuk, hogy két egyforma vastagságú lapot kapjunk. Az így kapott lapokból 5 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki.
A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat a cukorral és rummal habosra keverjük, majd a kihűlt lisztes masszával összedolgozzuk.
A kiszaggatott piskótaköröket összepárosítjuk. Egyik darabot megkenünk a krémmel, ráhelyezünk egy másik kört, és az oldalát is vékonyan bevonjuk. A bevont oldalakat kókuszreszelékbe forgatjuk. Ügyeljünk arra, hogy a piskótapárok tetejére a lapok sütési alja kerüljön, mert az egyenesebb és simább felületet ad.
A tetejére gőz fölött olvasztott csokoládéból és kevés olajból készült csokimázat kenünk. Ha inkább hólabdát készítünk, a tetejét is krémmel vonjuk be, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. A krém eloszlatásához kanál hátát használjuk, hogy elkerüljük az ujjlenyomatokat.
A maradék piskótát és krémet érdemes összegyúrni, majd golyókat formázni belőlük. A golyókat kókuszreszelékbe forgatva külön is tálalhatjuk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »