Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kozák sapka, vagy hólabda recept

Kozák sapka, vagy hólabda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek forró víz
    • 40 dkg porcukor
    • 25 dkg liszt
    • 2 ek holland kakaópor
    • 1 csomag sütőpor (12 gr)

    Krémhez:

    • 7,5 dl tej
    • 7,5 púpozott ek liszt
    • 30 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 30 dkg vaj
    • 1 evőkanál rum

    Továbbá:

    • 10 dkg kókuszreszelék( a forgatáshoz)
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a meleg vizet, majd alaposan összekeverjük. Ehhez a masszához adjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.

    A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 25×35 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. A piskótát kihűtjük, majd keresztben kettévágjuk, hogy két egyforma vastagságú lapot kapjunk. Az így kapott lapokból 5 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki.

    A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat a cukorral és rummal habosra keverjük, majd a kihűlt lisztes masszával összedolgozzuk.

    A kiszaggatott piskótaköröket összepárosítjuk. Egyik darabot megkenünk a krémmel, ráhelyezünk egy másik kört, és az oldalát is vékonyan bevonjuk. A bevont oldalakat kókuszreszelékbe forgatjuk. Ügyeljünk arra, hogy a piskótapárok tetejére a lapok sütési alja kerüljön, mert az egyenesebb és simább felületet ad.

    A tetejére gőz fölött olvasztott csokoládéból és kevés olajból készült csokimázat kenünk. Ha inkább hólabdát készítünk, a tetejét is krémmel vonjuk be, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. A krém eloszlatásához kanál hátát használjuk, hogy elkerüljük az ujjlenyomatokat.

    A maradék piskótát és krémet érdemes összegyúrni, majd golyókat formázni belőlük. A golyókat kókuszreszelékbe forgatva külön is tálalhatjuk. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek