Kókuszos krémes szelet recept
Hozzávalók
A tésztához:
- 150 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
- 250 g liszt
- 2–4 evőkanál tejföl (amennyit felvesz a tészta)
Fehér krém:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 120 g porcukor
- 200 g kókuszreszelék
Sárga krém:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 evőkanál liszt
- 300 ml tej
- 250 g margarin
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Máz:
- 200 g étcsokoládé
- olaj
Elkészítése
A fehér krém előkészítése
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Félretesszük.
A tészta elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk: a vajat, a porcukrot, a kakaóport, a sütőport, a lisztet és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható állagot kapjunk. A tésztát két részre osztjuk.
Az első adagot kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe tesszük. A fehér krémet egyenletesen rákenjük. A második tésztalapot is kinyújtjuk, majd a kókuszos réteg tetejére helyezzük.
A süteményt előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 25 perc alatt megsütjük. A tésztát teljesen kihűtjük.
A sárga krém elkészítése
A tejet melegíteni kezdjük. A tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés meleg tejjel, majd folyamatos keverés mellett a lábasban lévő tejhez öntjük. Sűrű krémet főzünk belőle. Lehűtés közben néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt krémmel összedolgozzuk. A sárga krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk.
Csokoládémáz
A csokoládét néhány kanál olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd egyenletesen a sütemény tetejére öntjük és elterítjük.
A süteményt hideg helyen hagyjuk teljesen megdermedni, majd szeleteljük.
Tipp
A szeletelés könnyebb, ha a sütemény néhány órát, vagy akár egy éjszakát pihen a hűtőben. A tészta puhább lesz, a krémek pedig szépen összeállnak. Ha szeretnénk, a tetejére kevés kókuszreszeléket is szórhatunk díszítésként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »









