Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos krémes szelet recept

Kókuszos krémes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    A tésztához:

    • 150 g vaj
    • 100 g porcukor
    • 1 evőkanál holland kakaópor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 250 g liszt
    • 2–4 evőkanál tejföl (amennyit felvesz a tészta)

    Fehér krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 120 g porcukor
    • 200 g kókuszreszelék

    Sárga krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 evőkanál liszt
    • 300 ml tej
    • 250 g margarin
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Máz:

    • 200 g étcsokoládé
    • olaj

     

    Elkészítése

    A fehér krém előkészítése

    A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Félretesszük.

    A tészta elkészítése

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk: a vajat, a porcukrot, a kakaóport, a sütőport, a lisztet és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható állagot kapjunk. A tésztát két részre osztjuk.

    Az első adagot kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe tesszük. A fehér krémet egyenletesen rákenjük. A második tésztalapot is kinyújtjuk, majd a kókuszos réteg tetejére helyezzük.

    A süteményt előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 25 perc alatt megsütjük. A tésztát teljesen kihűtjük.

    A sárga krém elkészítése

    A tejet melegíteni kezdjük. A tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés meleg tejjel, majd folyamatos keverés mellett a lábasban lévő tejhez öntjük. Sűrű krémet főzünk belőle. Lehűtés közben néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön.

    A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt krémmel összedolgozzuk. A sárga krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk.

    Csokoládémáz

    A csokoládét néhány kanál olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd egyenletesen a sütemény tetejére öntjük és elterítjük.

    A süteményt hideg helyen hagyjuk teljesen megdermedni, majd szeleteljük.

    Tipp

    A szeletelés könnyebb, ha a sütemény néhány órát, vagy akár egy éjszakát pihen a hűtőben. A tészta puhább lesz, a krémek pedig szépen összeállnak. Ha szeretnénk, a tetejére kevés kókuszreszeléket is szórhatunk díszítésként.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek