Hozzávalók
A tésztához:
Fehér krém:
Sárga krém:
Máz:
Elkészítése
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Félretesszük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk: a vajat, a porcukrot, a kakaóport, a sütőport, a lisztet és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható állagot kapjunk. A tésztát két részre osztjuk.
Az első adagot kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe tesszük. A fehér krémet egyenletesen rákenjük. A második tésztalapot is kinyújtjuk, majd a kókuszos réteg tetejére helyezzük.
A süteményt előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 25 perc alatt megsütjük. A tésztát teljesen kihűtjük.
A tejet melegíteni kezdjük. A tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés meleg tejjel, majd folyamatos keverés mellett a lábasban lévő tejhez öntjük. Sűrű krémet főzünk belőle. Lehűtés közben néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt krémmel összedolgozzuk. A sárga krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk.
A csokoládét néhány kanál olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd egyenletesen a sütemény tetejére öntjük és elterítjük.
A süteményt hideg helyen hagyjuk teljesen megdermedni, majd szeleteljük.
A szeletelés könnyebb, ha a sütemény néhány órát, vagy akár egy éjszakát pihen a hűtőben. A tészta puhább lesz, a krémek pedig szépen összeállnak. Ha szeretnénk, a tetejére kevés kókuszreszeléket is szórhatunk díszítésként.