Kakaós-kókuszos bögrés szelet vaníliakrémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 3/4 bögre cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 zacskó sütőpor
- 1 bögre kókuszreszelék
- 1/2 bögre kakaópor
- 2 zacskó vaníliás cukor
Vanília krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál cukor
- 2 evőkanál margarin
- 1 dl kókuszlikőr (vagy bármilyen aroma)
A tetejére:
- Tejszínhab
- kakaópor
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagy tálba öntjük, majd jó alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése:
A vanília pudingot a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük, majd amíg forró hozzáadunk 2 evőkanál margarint és a kókuszlikőrt. Ha túl sűrű, keverhetünk bele egy kis tejszínhabot.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd tejszínhabot teszünk a tetejére és megszórjuk kakaóporral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

