Epres kókusztekercs recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1 tk sütőpor
- fél dl vaj vagy olaj
- (ha kakaósat akarunk sütni akkor 2 evőkanál keserű kakaópor, de mínusz 2 evőkanál liszt)
Krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 20 dkg kókusz reszelék
- 30 dkg eper
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd a többi hozzávalóval összedolgozom. Egy 30×40-es tepsit kibélelek sütőpapírral és 200 fokon 8-10 perc alatt megsütöm. Hagyom picit hűlni, leveszem róla a papírt, majd ugyanazzal a papírral szorosan feltekerem és hagyom teljesen kihűlni.
A pudingot megfőzöm és amikor már majdnem kihűlt hozzákeverem a kókusz reszelék háromnegyedét. Az epret megmosom megszárítom, pár darabot félre teszek a díszítéshez.
Amikor minden jól lehűlt, kitekerem a piskótát, jó bőven megkenem a krémmel, a közepére teszek egy sor epret és újra jó szorosan feltekerem. Megkenem a tetejét is a krémmel, rászórom a maradék kókuszreszeléket és az eperrel díszítem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.