Epres kókusztekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 4 db tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 tk sütőpor
  • fél dl vaj vagy olaj
  • (ha kakaósat akarunk sütni akkor 2 evőkanál keserű kakaópor, de mínusz 2 evőkanál liszt)

Krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 20 dkg kókusz reszelék
  • 30 dkg eper

Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd a többi hozzávalóval összedolgozom. Egy 30×40-es tepsit kibélelek sütőpapírral és 200 fokon 8-10 perc alatt megsütöm. Hagyom picit hűlni, leveszem róla a papírt, majd ugyanazzal a papírral szorosan feltekerem és hagyom teljesen kihűlni.

A pudingot megfőzöm és amikor már majdnem kihűlt hozzákeverem a kókusz reszelék háromnegyedét. Az epret megmosom megszárítom, pár darabot félre teszek a díszítéshez.

Amikor minden jól lehűlt, kitekerem a piskótát, jó bőven megkenem a krémmel, a közepére teszek egy sor epret és újra jó szorosan feltekerem. Megkenem a tetejét is a krémmel, rászórom a maradék kókuszreszeléket és az eperrel díszítem.