Kókuszos puszedli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg puha margarin
Tetejére:
- 1 félig felvert (csak habosra) FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral fedünk.
A masszából diónyi adagokat kiveszünk, majd kissé a tepsihez noymkodjuk, hogy az alje egyenes legyen. Kb 20 percig sütjük (akkor jó, ha az alja világosbarna).
Ekkor kivesszük és félig kihűtjük.
A fehérjét félig felverjük, megkenjük vele a puszedlik tetejét és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Ha megszáradtak, akkor zárható dobozba tesszük, de akár azonnal is fogyasztható a süti.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.