Kókuszos krémes, kakaós sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 3 ek finomliszt
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 1 ek kakaópor
- 0,5 dl étolaj
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag kókuszos pudingpor
- 4 ek cukor
- 2 ek kókuszreszelék
- 1 ek zselatin
- 0,5 dl víz
- 2,5 dl habtejszín
Továbbá:
- 3 ek meggylekvár (lapok kenéséhez)
Tetejére:
- 2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Krém elkészítése:
A tejet, a cukrot és a pudingport csomómentesen keverjük össze, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A zselatint langyos vízben beáztatjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Apránként beletesszük a keményre vert tejszínt és a kihűlt zselatint is. Habosra keverjük, majd hűtőbe helyezzük, amíg a kakaós lap elkészül.
Piskóta elkészítése:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük.
A lisztet, a kakaóport, a pudingport és a sütőport összekeverjük.
Az étolajat a tojásos keverékhez adjuk, és fokozatosan beleszitáljuk a száraz anyagok keverékét is.
Egy nagy, körülbelül 31×31 cm-es méretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Így kapunk egy vékony, puha, selymes lapot.
Összeállítás:
A lapot három részre vágjuk, de nem vízszintesen, hanem függőlegesen.
A lapokat lekenjük lekvárral, majd egymás után megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jut belőle.
A süteményből így 10 nagy szelet lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A kókuszos krémes, kakaós sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »