Kókuszos krémes, kakaós sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 3 ek finomliszt
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 1 ek kakaópor
- 0,5 dl étolaj
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag kókuszos pudingpor
- 4 ek cukor
- 2 ek kókuszreszelék
- 1 ek zselatin
- 0,5 dl víz
- 2,5 dl habtejszín
Továbbá:
- 3 ek meggylekvár (lapok kenéséhez)
Tetejére:
- 2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Krém elkészítése:
A tejet, a cukrot és a pudingport csomómentesen keverjük össze, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A zselatint langyos vízben beáztatjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Apránként beletesszük a keményre vert tejszínt és a kihűlt zselatint is. Habosra keverjük, majd hűtőbe helyezzük, amíg a kakaós lap elkészül.
Piskóta elkészítése:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük.
A lisztet, a kakaóport, a pudingport és a sütőport összekeverjük.
Az étolajat a tojásos keverékhez adjuk, és fokozatosan beleszitáljuk a száraz anyagok keverékét is.
Egy nagy, körülbelül 31×31 cm-es méretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Így kapunk egy vékony, puha, selymes lapot.
Összeállítás:
A lapot három részre vágjuk, de nem vízszintesen, hanem függőlegesen.
A lapokat lekenjük lekvárral, majd egymás után megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jut belőle.
A süteményből így 10 nagy szelet lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A kókuszos krémes, kakaós sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 14 g