Kókuszos krémes, kakaós sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 3 ek finomliszt
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 ek kakaópor
  • 0,5 dl étolaj
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag kókuszos pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 1 ek zselatin
  • 0,5 dl víz
  • 2,5 dl habtejszín

Továbbá:

  • 3 ek meggylekvár (lapok kenéséhez)

Tetejére:

  • 2 ek kókuszreszelék

Elkészítése:

Krém elkészítése:

A tejet, a cukrot és a pudingport csomómentesen keverjük össze, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A zselatint langyos vízben beáztatjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük.

A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Apránként beletesszük a keményre vert tejszínt és a kihűlt zselatint is. Habosra keverjük, majd hűtőbe helyezzük, amíg a kakaós lap elkészül.

Piskóta elkészítése:

A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük.

A lisztet, a kakaóport, a pudingport és a sütőport összekeverjük.

Az étolajat a tojásos keverékhez adjuk, és fokozatosan beleszitáljuk a száraz anyagok keverékét is.

Egy nagy, körülbelül 31×31 cm-es méretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát.

180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Így kapunk egy vékony, puha, selymes lapot.

Összeállítás:

A lapot három részre vágjuk, de nem vízszintesen, hanem függőlegesen.

A lapokat lekenjük lekvárral, majd egymás után megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jut belőle.

A süteményből így 10 nagy szelet lesz.

Jó étvágyat kívánok hozzá!