Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos kosárka recept

Kókuszos kosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg porcukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 25 dkg lágy margarin
    • 2 evőkanál tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelék:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg kókuszreszelék
    • barack lekvár
    • 10 dkg török mogyoró
    • 1 tábla keserű csokoládé

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, a porcukorral, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a tojások sárgáját és a tejfölt.

    Alaposan dolgozzuk össze a tésztát és tegyük a hűtőbe, fél órára.

    Addig a kókuszos kosárka töltelékét készítjük el. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd apródonként, hozzá adjuk a porcukrot, végül a kókuszreszeléket is bele keverjük.

    A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd köröket szaggatunk, amivel a kosárkákat kibéleljük. A tésztába tegyünk barack lekvárt és kanalazzuk rá a kókuszos masszát.

    Tegyük előmelegített sütőbe, így 180 fokon, 30 perc alatt készül el.

    Amint kihűlt, könnyen ki tudjuk borítani a formából. Porcukorral meghintve, tálaljuk.

    A barack lekváron kívül, fele-fele arányban, mogyorót és csokoládé kockát is tettem a tésztára, majd erre halmoztam a kókuszos masszát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá